Katlanır Cam Balkon Sistemleri

Katlanır Cam Balkon Sistemleri ile hayatınızın büyük bir bölümünü geçirdiğiniz evlerinizin daha işlevsel kullanılmasını sağlar. Aslında evimizin bir parçası olan balkonlarımızın sadece yazın kullanılan alanlar olması rahatsız edicidir.


Panoramik Cam Sistemleri geniş renk seçeneği ve ürün yelpazesi ile sizlere her türlü ortamı kapama olanağı sağlar. Kullanım alanı son derece geniştir. Estetiği ön planda tutulduğu cafeler, roofbarlar, geniş zemin alanlarına sahip oteller vb. çeşitli mekanlarda uygulanabilmektedir.










Cam Balkon Sistemleri sayesinde; binanızın dış görünümü güzelleşmekte, balkonlarımız kullanışsız kalmaktan kurtulmakta, evimiz soğuk ve sıcağa karşı tampon özelliği kazanmakta ve özellikle küçük çocuklarımız için emniyetli bir ortam yaratılmaktadır.

Cam Balkon Sistemleri ile balkonlarınız ve mekanlarınız güzel hava şartlarında açık tutularak hiç kapatılmamış gibi yararlanabilirsiniz. Rüzgar, yağmur, kar, toz, vb. olumsuz hava koşulularında dış etkilerden korunabilirsiniz.



Katlanabilir Cam Balkon Sistemi ve Uygulama Alanları

Estetik ve fonksiyonel bir balkon yaratmanın en önde gelen şartı mekana uygun kapama sistemidir.

Özellikle mekanların keyif için kullanılan bölüm olan balkonlar, ortam şartları ihtiyaca uygun nitelik kazanmasına çok önemli bir unsurdur.

Balkon kapama sistemlerinde İstanbul'un önde gelen firmalarından Panoramik Balkon, mekan sahiplerinin değişik ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurarak, yıllara dayalı deneyimini yeni bir cam kapama sisteminde yoğunlaştırdı ve Panoramik cam balkon kapama sistemini üretti.



Panoramik Balkon camlarında normal camların aksine tempered cam olup kırılma riski minimuma indirilmiştir. Panoramik cam kapama sistemi estetik bütünlüğü ve fonksiyonelliği mükemmel şekilde birleştirir. Yapıya ve zevklerinize uygun renk seçenekleri sunmasını yanı sıra son derece kullanışlı ve dayanıklıdır.
Cam Balkon sisteminde kullanılan alüminyum profillerin boyası elekrostatik toz fırın boya olup, deformasyona dayanıklı ve uzun ömürlüdür.
Panoramik Balkon geniş renk seçeneği ve ürün yelpazesi kullanıcılara her türlü ortamı kapama olanağını sağlar. Kullanım alanı son derece geniştir. Estetiğin ön planda olduğu cafeler, roof barlar, geniş zemin alanına sahip oteller vb çeşitli mekanlarda uygulanabilmektedir.

Balkonlarınızın ve ya Bahçelerinizin Nasıl ve Ne şekilde olması Panoramik Balkon için Hiç önemli degil. Her türlü Balkon Dizaynına göre uygun sistemlerimiz mevcuttur.

Katlanabilir Cam Balkon Resimleri Video

Yaptıgımız Cam Balkon Ve Kış Bahçesi Sistemlerimizden Sizlere Örnek Sunmak Amacıyla Referans Resimlerden bir Video Oluşturduk.

Kış Bahçesi Cam Sistemleri Detayları

KIŞ BAHÇESİ
Villa, malikane, müstakil dubleks, trıbleks tarzında yapıların bir uzantısı veya tamamen bağımsız bir yapı olarak size doğanın bütün güzelliklerini görme imkanı sağlayan ve sizi doğayla buluşturan kişiye özel uygulamalardır.

CAM BALKON KIŞ BAHÇESİ SİSTEMLERİ
Kış Bahçesi Sistemi’nde tüm ayrıntılar tek tek projelendirilmiştir. Kendine özgü sistem detayları sayesinde bir kış bahçesinde aranılan tüm özelliklere sahiptir. Kış bahçeleri güneşin tüm olumsuz etkilerinden arınmış, ancak süzülmüş gün ışığıyla dolu ortamlar yaratmak için geliştirilmiştir. Kış bahçesi ile ister özel, ister ticari amaçlı olsun her türlü alanı kapalı, ancak şeffaf mekanlar olarak şık ve işlevsel hale getirmek mümkündür. Bu sistemde kullanılan temperli veya emniyetli cam sayesinde ısıtma ve soğutma esnasında minimum ısı kaybı söz konusudur.

Her iklim koşuluna uygun çevreci, estetik, dekoratif, fonksiyonel çağdaş mekanlar sunuyoruz. Cam Balkon Kış Bahçesi Sistemleri'nde kullanılmakta olan hammaddelerin büyük bir kısmını cam ve alüminyum oluşturmaktadır. Doğaya bir zararı olmayan bu maddeler ayrıca yüzde yüz geri dönüşüme kazandırılabilmektedir. Görsel olarak da çevreye ve doğa ile tam uyum sağlamakta olan Kış Bahçesi Sistemleri dört mevsim doğa ile iç içe yaşanılabilecek mekanlar sunuyor

Cam Vitrin Sistemleri

Cafe,Restaurant, bar, pastane, lokanta gibi ortamları güzelleştirmek ve nezih bir ortam yaratmak için vitrin sistemleri kısa bir süre içerisinde yaygın bir hale gelmiştir.


CamVitrin Sistemleri

Vitrin Sistemi
, alış-veriş merkezleri, oteller, mağazalar, cafe-pastaneler ve kış bahçeleri için tasarlanmış modern bir sistemdir. Üst taşıyıcı konstriksiyon ve aluminyum raylar üzerinde askıda hareket etmektedir. Mekandaki kısıtlamaları, istenmeyen görüntü ve alan kaybını ortadan kaldırır. Ferah ve modern ortamlar sunar. Rüzgar, yağmur, kar, toz, vb. olumsuz hava koşullarında dış etkilerden koruma sağlar...

Arzu edildiği hallerde tamamen açılma imkanı vermesi sayesinde teşhirde ve kullanımda ferah ve geniş ortamlar sunar. Kayar kanatları sayesinde tamamen iç ve dış mekanlar arasında bütünlük sağlar. Bu sistem için kullanılmakta olan 10 mm. temperli cam(?) sayesinde tam bir güvenlik sağlanır. Ayrıca cama istenen desen, resim fon veya logo baskıları uygulanabilir. Sistemde kullanılan alüminyum profillerin(?) boyası elektrostatik toz fırın boya olup, deformasyona dayanıklı ve uzun ömürlüdür.

Temperli Cam Nedir? ve Özellikleri !

Camın ısı ve darbeye dayanıklı hale gelmesi istendiğinde Cam Temperleme denilen bir işlemden geçirilir. Temperleme prosesi cam panoların özel fırınlarda erime noktasına yakın derecelerde ısıtıldıktan sonra hızla soğutulması esasına dayanır.

Cam 700°C’ye kadar ısıtılır ve hava üflenerek soğutulur. Sıcaklığın azalması ile yüzey büzüşür ve sertleşir. Ancak iç kısım sıcak kalır ve yüzeydeki büzülmeye kendini uydurur. İç kısmın soğumasıyla Camın her iki yüzünde basınç, iç kısımda ise çekme gerilmeleri oluşur. Ani soğutma uygulanarak temperleme işlemlerinden geçen Cam 300°C’lik bir ısıl şoka dayanıklı hale gelmekteyken temperlenmemiş Camda 30-50°C’ lik bir ısıl şok Camın kırılmasına neden olmaktadır.

Temperlenmiş Camların mekanik olarak test edilmesinde uygulanan “Yüksekten Bilye düşürme deneyi” nde Temperlenmiş 6 mm. lik bir Cam 2 m. yükseklikten düşen 500 gr. Ağırlığındaki bir çelik bilyenin etkisi ile kırılırken Temperlenmemiş Cam aynı deneyde 30 cm. yüksekten düşen aynı ağırlıkta bilye ile kırılmaktadır.

Tam Temperlenmiş Camlardan başka, kısmi temperlenmiş Camlar da dış zorlamalar ve ısıl gerilimlere karşı dayanıklıdır. Kısmi Temperlenmiş Camların mukavemeti Temperlenmiş Camların yarısı kadardır. Kısmi Temperleme de aynı fırınlarda ve aynı sıcaklık derecelerinde gerçekleştirilir. Bu işlemdeki tek fark soğutmanın nispeten daha yavaş yapılmasıdır. Daha yavaş soğutulan Camların yüzey ön gerilimi daha az, dolayısıyla spontane kırılma riski daha düşüktür. Kısmi Temperlenmiş Camlar, kırılma anında büyükçe parçalara bölünmesi, Camların doğrama boşluğunda kalabilmesi ve spontane kırılma risklerinin düşük olması nedeniyle, özellikle A.B.D.’ndeki giydirme cephelerde tam temperlenmiş camlara tercih edilmektedir.

Giydirme cephelerde kullanılması düşünülen Camların kalınlığı ve boyutları dikkatli seçilmelidir. Öte yandan rüzgar yükleride hem değişken hem de dinamiktir. Bu nedenle Cam kalınlığı veya boyutu tespitinden sorumlu kişilerin bu faktörleri de göz önüne almaları gereklidir.

Kaynak : Google

Cam Balkon Sistemleri

Artık PVC ile Kaplanan Balkonların Sayısı git gide Azalıyor. Moda artık Görüntü kaybını Sıfıra indiren Cam Balkon Sistemleri. Günlük yaşamımızın bir parçası haline gelen ve özellkle yaz mevsiminde vaktimizin çoğunu geçirdiğimiz balkonlarımızın daha güvenli ve daha kullanışlı hale gelmesinde cam balkonun büyük etkisi olmuştur.

CAM BALKON SİSTEMİNİN AVANTAJLARI

  1. Manzara ve görüntüde hiç bir kayıp oluşmaz.
  2. Gayrimenkulünüzün değerini arttırır.

  3. İmar mevzuatına uygundur.

  4. Mimari olarak etkileyicidir.

  5. Dışarıdan bakıldığında binanın yapısında bir değişiklik olmaz.

  6. Kat sahiplerine yasal bir sıkıntı vermez.

  7. Balkonunuzdan yıl boyunca 4 mevsim faydalanmanızı sağlar.

  8. Yağmur, kar, rüzgar gibi dış etkenlerden korur.

  9. Isı ve ses yalıtımı sağlar.

  10. Balkonunuzdan yıl boyunca daha fazla ve uzun süreli faydalanmanızı sağlar.

  11. Her türlü balkona uygundur.

  12. Sistem yüksekliğe göre 8 yada 10 mm temperli camlardan oluşmaktadır.

  13. Temizliği ve bakımı kolay ve pratiktir.

  14. Farklı seviyelerde istenildiği kadar açılıp kapatılabilir.

  15. Camlar temperli olduğundan esnek ve dayanıklıdır.

  16. Darbelere dayanıklı temperli cam kullanılmaktadır. Bu sayede hırsızlık olaylarına karşı maksimum koruma sağlar.

  17. Olağan dışı etkilerle camın kırılması durumunda ise küçük parçalara ayrılarak çevre ve canlılara zarar vermez.