Kış Bahçesi Cam Sistemleri

Kış Bahçesi Sistemi, gerek kullanımı gerekse dizaynı ile doğal ortamlar şık ve modern kapalı yaşam alanlarına dönüştürmektedir. Ayrıca evinizde/tesisinizde dinlenebileceğiniz, çay kahve içebileceğiniz sessiz ve huzurlu bir ortam yaratır. Kış bahçesi ile özlediğiniz huzur ve mutluluğa Avrupa bahçelerinin estetiğiyle ulaşacaksınız. Sistem, PVC'nin ısı ve ses yalıtımı, alüminyumun estetik görüntüsü, çeliğin mukavemeti gibi üstün özelliklerini bir araya getirmiştir . Çelik kafes; içten PVC profiller, dıştan alüminyum profiller ile komple giydirilmekte ve böylece yüksek bir ısı yalıtımı sağlanmaktadır. Sürme, katlanır devrilmeli sürme gibi her türlü açılıma uygun hareketli üniteleri ile komple bir sistemdir.




Sistemin Başlıca Özellikleri



1 . Ortadan geçen mahya kirişi, dıştan elektrostatik kaplamalı alüminyum profillerle giydirilmiştir.



2 . Özel olarak geliştirilen makaslar ve çatı bağlantı profilleri sayesinde 5° ile 45° arası oluşturulabilen eğimli çatıların saçak kısmı, çatı dikmeleri, alüminyum yağmur deresi ile örtülmektedir. Böylece görünüş olarak daha bütünsel bir çözüm sunulmaktadır.



3 . Eğimli çatı örtüsünde genellikle izolasyon camı, PVC ve alüminyum levha profilleri özel EPDM kauçuk contalar ile bağlanmakta, ara boşluklarda muhtelif saydam malzemelerin kullanılması mümkün olmaktadır.



4 .Köşe bağlantılarında, dış köşelerde yağmur iniş borularının yerleştirilmiş olduğu bölüm, geniş bir alüminyum kapama profili ile kapatılmıştır.



5 . Pencereler, kapılar ve tercihe göre menfez türleri, her zaman kolonlar arasına yerleştirilebilir.



6 . 6- 30 mm arası istenilen genişlikte (daha uzun emniyetli sıkma vidası ile 50 mm'ye kadar) çift cam kullanılabilir. Ses yalıtımı sınıf 3'e kadar ısı yalıtımı; DIN 4108'e göre K değeri 1,5 W/m 2K'dır.



Cam Balkon Sistem 1003

Cam BalkonCam Balkon 1003 Vitrin Sistemi, alışveriş merkezleri, oteller, mağazalar, cafe - pastaneler ve kış bahçeleri için tasarlanmış bir sistemdir.

Üst taşıyıcı konstriksiyon ve aluminyum raylar üzerinde askıda hareket etmektedir.Mekandaki kısıtlamaları, istenmeyen görüntü ve alan kaybını ortadan kaldırır. Ferah ve modern ortamlar sunar.



Arzu edildiği hallerde tamamen açılma imkanı vermesi sayesinde teşhirde ve kullanımda ferah ve geniş ortamlar sunar. Kayar kanatları sayesinde tamamen iç ve dış mekanlar arasında bütünlük sağlar. Bu sistem için kullanılmakta olan 10 mm. temperli cam sayesinde tam bir güvenlik sağlanır. Bununla beraber, farklı güvenlik camları ve filmleri kullanılarak aşılması imkansız bir engel oluşturur.

Cam Balkon


Cam Balkon 1003 Vitrin Sistemlerinde saydam cam yerine baskılı cam, ahşap ve/veya kompozit paneller uygulanarak iç mekanlarda açılır kapanır bölmeler, speratörler, kabinler, güvenlik koridorları oluşturmak mümkündür. Otellerde, konferans salonlarına, restoranlara aynı anda birden fazla amaçla kullanabilme imkanı sağlar.

Cam BalkonCam Balkon

Cam Balkon Sistemini Kullanmak icin 20 Sebep

Siz degerli Kullanıcılarımıza

Balkonunuzu "Cam Balkon Sistemleri" ile kapatmanız için 20 sebep sunuyoruz ;

  • Her türlü balkona uygundur.
  • Olağan dışı etkilerle camın kırılması durumunda ise
    küçük parçalara ayrılarak çevre ve canlılara zarar vermez.
  • Kat sahiplerine Yasal bir sıkıntı vermez.
  • İmar Mevzuatına uygundur.
  • Dışarıdan bakıldığında binanın yapısında bir değişiklik olmaz.
  • Manzara ve Görüntüde Hiç Bir Kayıp Oluşmaz!!!
  • Camlar sağa sola veya her iki yönde toparlanarak açılabilir.
  • Gayrimenkulünüzün değerini arttırır.
  • Kullanımı tüm balkon kapatma sistemlerine göre çok daha
    kolay ve pratiktir.
  • Mimari olarak etkileyicidir.
  • Sistem yüksekliğe göre 8 yada 10 mm temperli veya lamine camlardan oluşmaktadır.
  • Panoromik bir görünüm keyfi yaşatır.
  • Temizliği ve bakımı kolay ve pratiktir.
  • Isı ve ses yalıtımı sağlar.
  • Balkonunuzdan yıl boyunca 4 mevsim faydalanmanızı sağlar.
  • Farklı seviyelerde istenildiği kadar açılıp kapatılabilir.
  • Yağmur, kar, rüzgar gibi dış etkenlerden korur.
  • Camlar temperli olduğundan esnek ve dayanıklıdır.
  • Balkonunuzdan yıl boyunca daha fazla ve uzun süreli faydalanmanızı sağlar.
  • Darbelere dayanıklı temperli yada lamine cam kullanılmaktadır.Bu sayede hırsızlık olaylarına karşı maximum koruma sağlar.

    Daha Detaylı bilgi için panoramikbalkon.com sitesini ziyaret edebilirsiniz!

Cam Balkon Sistem 802


Cam Balkon Sistemi 802, yıllar süren tecrübemizle üretmiş olduğumuz çok fonksiyonlu bir sistemdir. Her tip balkonda mükemmel çalışmakta, kullanım kolaylığı, hareket kabiliyeti sayesinde yerli ve yabancı muadilleri karşısında rakip tanımamaktadır.


Sistem alt profillerinde bulunan buhar dere yatakları sayesinde iç mekanda buharlaşmadan kaynaklanan su akıntılaını balkonunuzu kirletmeksizin dışarı tahliye edilmektedir.

Cam Kalınlığı 8 mm.
Kanat Genişliği 550 -750 mm.
Kanat Yüksekliği 1000 - 2400 mm.
Cam Ağırlığı 20 kg/m²
Üstten askılı olarak yatay rulman yataklarında hareket eden 802 Sistemi en dar açılarda bile hareket kabiliyetine sahiptir. Üstten askılı olarak çalışmasının bir diğer avantajı da hareket esnasında cam yükünün kullanıcı tarafından hissedilmemesidir.
Emsalsiz Cam balkon Sistemi 802 ile balkonlarınız dört mevsim keyif alacağınız mekanlar haline dönüşmektedir.

Cam Balkon - Alüminyum Profil

Cam Balkon Sistemlerimizde Neden Alüminyum Profil Kulladıgımızı açıklamak amacıyla Alüminyum Profilin ne oldugunu ve Özellikle Nerelerde Kullanıldıgına ilişkin bilgileri bu sayfada okuyabilisiniz

Alüminyum'un genel özellikleri aşağıda özetlenmiştir :

  • Alüminyum hafiftir. Aynı hacimdeki bir çelik malzemenin ağırlığının ancak üçte biri kadar ağırlıktadır.

  • Alüminyum, hava şartlarına, yiyecek maddelerine ve günlük yaşamda kullanılan pek çok sıvı ve gazlara karşı dayanıklıdır.

  • Alüminyum'un yansıtma kabiliyeti yüksektir. Gümüşi beyaz renginin bu özelliğe olan katkısı ile beraber gerek iç gerekse dış mimarî için cazibeli bir görünüme sahiptir.

  • Alüminyumun bu güzel görünümü, anodik oksidasyon (eloksal), lâke maddeleri vs. gibi uygulamalar ile uzun müddet korunabilir. Hatta, birçok uygulamada tabii oksit tabakası bile yeterli olur.

  • Çeşitli alüminyum alaşımlarının mukavemeti, normal yapı çeliğinin mukavemetine denk veya daha yüksektir.

  • Alüminyum elastik bir malzemedir. Bu nedenle ani darbelere karşı dayanıklıdır. Ayrıca, dayanıklığı düşük sıcaklıklarda azalmaz. (Çeliklerin, düşük sıcaklıklarda ani darbelere karşı mukavemeti azalır.)

  • Alüminyum, işlenmesi kolay bir metaldir. Öyle ki, kalınlığı I/100 mm. den daha ince olan folyo veya tel haline getirilebilir.

  • Alüminyum ısı ve elektriği bakır kadar iyi iletir.

  • Alüminyum'a şekil vermek için döküm, dövme, haddeleme, presleme, ekstrüzyon, çekme gibi tüm metodlar uygulanabilir.

Mimari uygulamalar için üretilen profiller

Tüm Dünya'da, mimari amaç için üretilen profiller, genellikle 6XXX alaşımlarından, ekstrüzyon yöntemi ile üretilir ve görünümlerinin bozulmaması, yıllarca korunması için anodik oksidasyon (eloksal) ile renkli veya renksiz olarak kaplanırlar.



Cam Balkon Sistem 801

Cam Balkon Sistemi 801 , 602 modelinin yetersiz kaldığı (yükseklik ve rüzgar yükü) durumlar için yenilenmiş bir sistemdir.

Sistem 602 Serisinde olduğu gibi tabandan (alt kasadan) taşıyıcılı mekanizmlar üzerinde hareket etmektedir.


Profil yapısı ve akseuarları Cam Sistemleri 602 Serisi ile aynı özelliktedir. Tek farkı Kullanılmakta olan cam kalınlığınn 8 mm. olmasdır.

Cam Kalınlığı 8 mm.
Kanat Genişliği 550 -750 mm.
Kanat Yüksekliği 1000 - 2400 mm.
Cam Ağırlığı 20 kg/m²

Profillerin net kalınlığının yeterliliği, taşıyıcı mekanizmaların dayanıklılığı ve kaliteli hammaddesi sayesinde sistemde cam kalınlığı değişimine rağmen herhangi bir problem yaşanmasına izin vermez. Sistem, 602 Serimizde olduğu gibi mükemmel çalışmakta ve kullanıcılar tarafından büyük beğeni ile karşılanmaktadır.



Cam Balkon Sistem 801 diğer ürünlerimizde olduğu gibi kaliteli malzeme, profesyonel imalat - montaj sayesinde değişik açı ve şekillerdeki balkonlarda da en iyi performansta yıllarca sorunsuz olarak çalışmaktadır.

Cam Balkon Sistem 602



Sistem tabandan (alt kasadan) taşıyıcılı mekanizmalar üzerinde hareket etmektedir. Cam Balkon Kapatma Sistemi standart ölçülerdeki balkonlar için tasrlanmış bir sistemdir. Kullanılmakta olan profil ve özel aksesuarların tam bir uyum içinde çalışması, değişik şekil ve açılardaki balkonarda dahi yıllarca sorunsuz olarak kullanılmasını sağlamaktadır.






Cam Kalınlığı 6 mm.
Kanat Genişliği 450 -750 mm.
Kanat Yüksekliği 600 - 1750 mm.
Cam Ağırlığı 15 kg/m²


Diğer sistemlere göre hafif olması kullanım kolaylığı sağlamakta, hem de balkona uygulanan yükü minimuma indirmektedir.

Cam Balkon Sistemlerinde Manzara Görünüm

Sistem, yapısı gereğince taşıyıcı alüminyum çerçeve ve alt üst kanatlar dışında herhangi bir yatay ya da düşey kayıt içermemektedir. Bu da manzara ve görüntüde hiç bir kayıp oluşturmaz. Manzaranız tablo görünümüne bürünür. Dışarıdan bakıldığında da binaların yapısında bir değişiklik ve bozulma olmamaktadır. Bu nedenle göze hoş görünmeyen yapısal kirlilikler oluşmaz. Bunlar Hakkında Youtube VİDEOlarına Bakabilirisiniz. Bu Konuda Da en Başarılı Performansı PANORAMİK CAM SİSTEMleri vermektedir

Cam Balkon Sistemi Nedir ?

Cam Balkon istenildiğinde balkonunuzu tamamen kapatabilmenizi, istenildiğinde ise tamamen açabilmenizi sağlayan bir balkon kapatma sistemidir. Camlar sabit olmayıp sağa sola serbestçe hareket edebildiğinden istenildiğinde balkonun istenilen kısmı açılabilmektedir.

Çok amaçlı kullanım için tasarlanmış. bir sistemler bütünüdür. Mekanizmalardaki kayar - hareketli yapı sayesinde kullanımı kolaydır. Tam olarak kapatılıp açılabileceği gibi cam panellerin bir ya da birkaçını pencere gibi açıp havalandırma amaçlı kullanabilme imkanı da sağlar.
Sistemin yapısı alüminyum taşıyıcı çerçeve, hareketli kanatlar, yönlendiricili aparatlar, temperli cam, yalıtım dolgu malzemeleri ve fitillerden oluşmaktadır.

Cam Balkon Sistemleri - 1

Yakın Gelecekte Bu Site İstanbulun En büyük Cam Balkon Portalı olacaktır.
Balkon sistemlerimiz en büyük özelliklerinden biri binanızın görünümünde bir bozulma olmamasındır. Ayrıca PVC balkonlara nazaran, görünümünüzü kapatmamaktadır.